Cibor 2018.03.13. 13:24

Guacamoles csirke

Egy csomó mindenről mesélnék, milyen az iskola idekint, mi a helyzet a pöttömökkel, velem, hogy új szerelmem van, Michael McIntyre. Zseniális a pasas, szakadok rajta folyamatosan. Ma is míg legkisebb aludt, őt hallgattam. Piszkosul tud ám fájni 1,5 órán át a visszafojtott röhögés :)

De most ezekre nincs időm, inkább hozok egy receptet, alá Nipike, mert tőle kaptam, ő találta valahol. Nem követtem teljesen a receptet, úgyhogy ez az én verzióm belőle.

Szuper egyszerű és szuperságosan finom.  Guacamoles csirke.

Ami kell:

  • 4 csirkemell (én mindet hosszában félbe szoktam vágni, hogy két nagy vékony szelet husit kapjak, mert én nem rajongok a vastag húsokért)
  • só és bors,pici pirospaprika,pici fokhagyma - én granulátumot használtam,- szárított petrezselyem
  • szelet vagy reszelt sajt (én cheddart használtam)
  • guacamole (ehhez külön írom h mi kell)

Guacamole

  • 2 érett avokado
  • hagyma - ki mivel szereti, egy kissebb fej lila hagyma vagy egy csokor újhagyma
  • paradicsom - 6-7 mini, vagy 1-1,5 közepes vagy egy óriási
  • koriander - az igaziba koriander levelet tesznek, nekem az általában nincs, én őröltet használok,ízlés szerint
  • 1/2 teáskanál só és bors ízlés szerint
  • fél citrom leve vagy lime lé - ha nincs otthon lime, ezért ne vegyél 

 

A csirkét befűszerezed a fenti fűszerek keverékével (ízlés szerint vegyítsd) és kisütöd serpenyőben

 A guacamole ha jól emlékszem, autentikusan egy nagy mozsár szerű dologban készül, és egy kő mozsártörővel aprítják,, keverik össze a dolgokat, friss koriander levéllel, szóval elég darabos.  Chilit is raknak bele, én azt a kölkök miatt általában kihagyom. Én krémesen imádom, ezért mindent egy aprítóba szoktam bedobálni, és azzal keverem össze, nem teljesen krémre, de csak kisebb darabok maradnak benne, és mint írtam, én őrölt koriandert használok. 

Szóval ha van aprítód, mehet minden bele, néhány fordulat, és kész is. Utólag még ízesíted ha kell. Ha nincs aprító, akkor apróra felkockázol mindent, és villával nyomkodod össze őket egy tálban.

Ha elkészült a csirke, ráadagolod a guacamolet, a tetejére teszed a sajtot, és ha olyan a serpenyőd, h be tudod tenni a sütőbe, akkor pár percre, amíg a sajt ráolvad, beteszed. Ha olyan, mint nekem, hogy nem tudom sütőbe tenni, akkor vissza a gázra, és egy fedővel lefedem a serpenyőt. Pár perc és ráolvad a sajt. 

Mi jó kis vaskos sült krumplival ettük :) Hidegen, és másnaposan újramelegítve is nagyon finom volt

 

img-45c3c4bcaabf488872fa986bb8697abf-v-2blog.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pelusuti.blog.hu/api/trackback/id/tr6613725714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.